test

fredag 8. juni 2012

En oase av en hage - Havlyst Ramme Gård
I år som i fjor (innlegg her) ble det tur til Ramme Gård, anno 1910, der hagedagene gikk av stabelen 2.-3. juni. Det var fortsatt tulipaner i blomstring, og hagen var full av vårens blomster og planter. Denne gangen var planteutsalget flyttet til "tunet". Tommy Ahnby, som driver Gullmarsfjordens Plantskola utenfor Munkedal i Sverie. Og er Gartner på Ramme Gård. Han hadde trær, busker og stauder, og det er Magnolia som er hans spesialitet.
Inne i Havlysthagen finner man Tommys egen framkryssede Magnolia. 

Og flere andre hadde også utsalg. Så før Havlyst hagen ble besøkt, var ble det litt plantejakt og handel. Jeg kom rett etter åpningstid kl 10 - og da var det et yrende liv på utsalgsplassen. Godbitene var allerede sikret for mange. Jeg hadde noen ønsker på lista, og fikk kjøpt med disse. Og innfallet ble pionen.

Når jeg i tillegg fikk fraktet en del hjem med min gode nabo som jobbet på Ramme denne dagen (og som i tillegg reddet meg fordi bankkortet ikke virket (uæhh)...!

Denne gangen ble jeg med på en times guidet runde, med Sanna, som er en fryd å høre på! 
Vakre sammenplantinger hvorhen du ser. Jeg har noe få Allium i hagen, men det gjør seg med
mange !!! Jeg vil ha mange mange....

 Det ble trangt om plassen da Sanna fra Ramme fortalte om stedene i hagen, og her fra scenen som bl.a. Ramme Shakespeare festivalen spilles på i juni.
Bacchus kikker ned fra toppen av teateret, og det er nok av vakkert å beskue.

Takk for besøket for denne gang - og håper vi sees igjen til høsten!


Hvor ble denne uka av... Men nå er det helg igjen - 
og ønsker alle som kikker innom en super helg! 
Håper på
Klarvær
om dagen og
Regn
om natten
10 kommentarer:

 1. Hei!
  Høres virkelig ut til at du har hatt en fantastisk flott dag!

  Kjempe fine bilder av en flott hage! Ønsker deg en fin lørdag. Klem

  SvarSlett
 2. Ja, der var det virkelig en oase av en hage, nydelige bilder, ha ei fin helg, og det ønsket ditt om sol og regn er æ enig med dæ, måtte det bli slik over hele landet denne sommeren :)

  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
 3. Takk for fin rapport! Fine bilder, og jeg erkjenner igjen at dette er et sted jeg må besøke! Har dessverre aldri vært der selv om det er innen rekkevidde. Kos deg med helg, og sikkert med litt plantejobb :D

  SvarSlett
 4. Å det må ha vært en drøm å besøke disse hagedagene på Ramme gård:) Skal på hagefestival på Dokka i år og til Gillund gård på Stange. På gillund i fjor, lastet jeg bilen full ;) Fine plantekjøp du gjorde. Den peonen høres utrolig fin ut.
  Ha en nydelig søndag.

  SvarSlett
 5. Det er en drøm å gå der i parken, og fra onsdag er det klart for Shakespearfestival mellom planter og skulpturer.

  SvarSlett
 6. Var det ikke skilting om fotoforbud i år? Jeg var der en tur ifjor, da så jeg noe slikt like innenfor porten til selve kjernen i haveanlegget. Ihvertfall gjaldt det videreformidling, om kanskje ikke for eget bruk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, så ikke noe skilt og ikke noe ble opplyst av guiden. Jeg har merket alle mine bilder med privat navn og lagt de i privat album.

   Slett
 7. For en fantastisk flott dag - og flotte bilder fra parken. Skulle gjerne tatt et slikt parkbesøk jeg også! Elsker hostaer, og japansk blodlønn....nyyydelig!!!
  Ønsker deg en fin uke!
  KLem

  SvarSlett
 8. Et fantastisk sted..dette må jeg sette på ønskelisten min:)
  Herlige planter du fikk med deg hjem også:)
  Leit å høre om nicotiana som er oppspist...
  Ha en fin ny uke:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå er Nicotiana spadd opp av bedet... idag oppdaget jeg en første brun snegle, ikke den "skumle", men denne gjorde nok skade selvom den var litt mindre!
   Ja, Ramme Gård får god reklame rundt om på bloggene....

   Slett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...