test

lørdag 16. juni 2012

Kommuneblomsten Fjellvalmue blomstrer

Frøene til fjellvalmuen kommer fra Magnar Aspaker, og de ble sådd vinteren 2011. Småplantene står i 'ventebed', og jeg har ikke fulgt så godt med på disse i det siste. Så gleden var stor da jeg oppdaget en flott lysegul blomst på den ene planten, og mange knopper. Men noe fjellforhold har de ikke fått, de står foreløpig litt skyggefullt og har fuktig sandblandet jord. Bildene ikveld ble heller ikke av særlig god kvalitet, får ta bedre bilder senere.

Fjellvalmue, Papaver radicatum 'Island'

Fjellvalmuen, eller islandsvalmuen, finnes bare i Norge, på Island og på Færøyene. Fjellvalmuene er fredet i Norge. Noen steder står det at den er sjelden. Det gjør det ekstra stas å ha dem i hagen. Regner med at det nå kommer frø, så da kan jeg sikre at jeg kan få flere planter. De spirte greit inne uten kuldestratifiserig.
Fjellvalmue er valgt til kommuneblomst for Oppdal kommune i Sør-Trøndelag. Her er link til andre Norske kommuneblomster. Men min kommune hadde ikke egen blomst... Har din kommune en kommuneblomst?
10 kommentarer:

 1. Valmuer er nydelige, har noen i hagen jeg også - går og bare gleder meg til blomstringen:)God kveld fra Humlehagen!:)

  SvarSlett
 2. Denne var super flott! Det er utrolig hvor plantene klarer seg i ventebed. Jeg har hatt en sjokoladeakeleie i ventebedet i mitt i flere år, og det blomstrer og stråler!

  Ønsker deg en kjempe fin søndag. Klem

  SvarSlett
 3. Så spennende med en sjelden blomst i hagen!!! Kjøpte en valmue i fjor - men den har jeg ikke sett noe mer til...hm
  hilsen Lunalu

  SvarSlett
 4. Her hos oss er det prestekragen som
  er kommuneblomst. Det var artig å se
  at det finnes en sånn liste over alle
  kommunene i landet. :)

  SvarSlett
 5. Min fjellvalmue på 69 grader nord blomstrer også. Den er alt opp av et gartneri på Skulgam på Ringvassøya( utenfor Tromsø) som driver med økologisk oppal. Jeg visste ikke at den var fredet og sjelden.Da skal jeg tas frø til høsten. Den har stått to år i staudebedet/steinbedet, men jeg kan ikke se at den har frøet seg. Tusen takk for informasjonen om planten.

  SvarSlett
 6. Så utrolig søt denne var :) Artig når de selvsådde endelig blomstrer. Hadde denne i 2 år, så forsvant den dessverre.
  Trivelig søndag til deg.

  SvarSlett
 7. Så fin! Eg har hatt denne eg også, for lenge sidan. Den gjekk ut etter eit par år, men var fin så lenge den varte!

  SvarSlett
 8. En fin og spennende plante. Så morsomt at den er Oppdals kommuneblomst...

  SvarSlett
 9. Hyggelig at dere har kikket innom og tatt en kikk på den søte fjellvalmuen. Så får vi se om den holder lengre enn i 2 år.... men i et steinbed bør den nok stå.

  SvarSlett
 10. Så flott den var! Det må være ekstra hyggelig å ha den i hagen når den er såpass sjelden, og attpåtil er fredet! Da gjør du jo en viktig jobb med å ta vare på den, kan du si! Håper den trives i hagen din =) Lykke til i alle fall!

  SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...