test

søndag 23. juni 2019

Luking ble til "nytt" bed - før-og-nå-bilder av skråbed

Endelig en finværsfridag - og "alt" skal gjøres. Det var bare å komme seg ut før man så alt som også burde ryddes innendørs...

I går fikk jeg både tid og "ånden over meg" - Skulle egentlig bare luke litt i kantene etter at plenen og hekken var klippet... og etter opprydding ble resultatet slik. Før oppryddingen ...😨 Det første som ble gravd bort var en liten tuja. Har en del vintergrønt i dette bedet som ligger ved gangstien inn til huset. 


Fikk lyst til å ta en liten kikk på noen før-og-nå-bilder.

Altså - fra i kveld:

Bedet 23. juni 2019

 Bedet juli 2014


Bedet var nytt juni 2013, her var en del nye planter på plass.

Her under graving av nytt skråbed
Her kan dere lese innlegget (link til siden) om bedet som ble til etter frustrasjon over en "vanskelig" skråning.

Tilbake til 22. juni 2019, og opprydding i et urdyddig bed. Det er bedre å ta et skikkelig skippertak hvis jorda er tett med ugress (jeg har dessverre mye skvalderkål). Grave ut alt, rense og sette tilbake. 

 Begynner å bli tomt for ugress og tujarøtter... og jorda har fått et påfyll av kugjødselkompost. Alt ble fjernet, bare noen planter av rød sporeblom Centranthus ruber 'Pretty Betsy' (selvsådd i 2013) ble tatt vare på. Nye stauder som hadde stått på vent alt for lenge, ble satt i bedet:

 • Scabiosa ochroleuca (lys gul)
 • Aster ageratoides ’Harry Schmidt’ 
 • Eupatorium cannabinum (storhjortetrøst)
 • Stipa calamagrostis (sølvfjørgras)
Rød sporeblom Centranthus ruber 'Pretty Betsy' (selvsådd i 2013)

 Da får jeg se hvordan dette utvikler seg - og den steinen til venstre ble nok litt malplassert....men heldigvis så kan det meste flyttes på.... men kan ikke rekke alt på en ettermiddag.Akeleie (Black Barlow) og Svarthyll 'Black Lace' - farger som står godt til limefarget Stormarikåpe og hengegrana med sine limefargede barnålskuddHåper du hadde en fin St.Hans helg.
2 kommentarer:

 1. Det ble skikkelig fint etter opprensingen! Morsomt å se før og etter bilder. Er det ikke deilig når alt klaffer og man både har tid og lyst samtidig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig kommentar. Jeg liker godt før og etterbilder, så håper flere synes det samme.

   Slett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...