Yngste poden ble inspirert av baking på skolen, så da sier man jo ikke nei til å gå igang med bakst på fredag kveld.... En koselig kveld på kjøkkenet med en rask oppskrift som selv de yngste kan bake selv. Og gode er de også. Nemlig brune pinner.
Oppskriften kommer her:
·
150 g smør
·
200 g sukker
·
2 stk eggeplomme
·
1 ss lys sirup (jeg brukte mørk)
·
½ ts malt kanel
·
1 ts vaniljesukker
·
1 ts natron
·
300 g hvetemel
·
egg til pensling
·
sukker (brukte demerarsukker) og hakkede mandler til pynt
Slik gjør du
1. Rør smør og sukker hvitt (kjørte det i kjøkkenmaskinen). Bland i resten av ingrediensene. Deigen blir veldig tørr.
2. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem ut
på plate til flate stenger.
3. Pensle med egg, dryss på sukker og mandler og stek kakene ved 175
°C i 10-12 minutter. Skjær stengene på skrå mens de er varme.
Avkjøl på rist.
Brune pinner med og uten mandler |
Idag fikk vi besøk av en spurvehauk i hagen. En hage helt uten snø....
Besøk i hagen av spurvehauk |
Juletrehogsten |
Amaryllis |
Så får vi fortsette litt mer med gaveinnpakking og lage litt god mat til kvelden.
Så koselige bildder, og kor fint bilde av spurvehauken :)
SvarSlettHa en fortsatt fin førjuls tid, hilsen Lisbeth ;D
Så flott bilde av spurvehauken, det er moro med så flotte besøk.
SvarSlettHa en fin kveld , klem Marit.
Oij...storfint besøk du hadde:)...og koslige juleaktivitetr hos deg:) Brune pinner lager alltid mamma...kjempegode:)
SvarSlett...bare innom igjen for å ønske deg GOD JUL:)
SvarSlettVeldig koselig bilder!!!
SvarSlettGoood jul!