test

lørdag 6. november 2010

Frøken Hagegjest

Moseplassen skriver: "Gjennom hageåret gledes jeg av ulike små og litt større hagegjester. Insektene, fuglene og dyrene er med på å krydre hagen. De bringer vakre farger, former, fascinerende oppførsel og skjønn musikk. Og liv! Temaet for novemberkonkurransen handler om disse ville gjestene, og  jeg ønsker bilde og historie om din favoritt." 
* Påmeldingsfrist: 14. november. 

Fuglene gjør hagen til et levende sted - tenk en hage uten fuglekvitter. Om sommeren er nok ikke alle like godt synlige, men vi hører dem og ser de fly mellom trær og busker. Nå på høsten og vinteren trekker flere fuglearter inn mot bebyggelsen for å finne mer mat. Spesielt liker jeg blåmeisen (Parus caeruleus). Den har et herlig uttrykk, nydelige farger i fjærdrakta og er en morsom krabat å se på der den akrobaterer ytterst på greiner eller på foringsplassen der den svinger seg i meisebollen. Hannen og hunnen er svært like, men hannen har sterkere farger og bredere og mørkere øyestripe. Les mer om blåmeisen på Fuglesidene våre, www.borgeinorge.no.  Lyden av blåmeis kan du høre her

Så her er hun - Frøken Blåtopp. Mitt bidrag til Frøken Hagegjest-konkurransen.


Frøken Blåtopp - til Moseplassens finale

3 kommentarer:

 1. Ja er ikke blåmeisen flott!
  Mange glemmer jo bort disse dagligdagse fuglene, som er faste gjester, men de blir jo ikke noe mindre fine av den grunn :)

  Kjempehyggelig at du er med på konkurranse, og veldig koselig at du vil stå på hagebloggerlisten. Jeg har lagt deg til på oversikten, og så nevner jeg deg i neste oppdatering.

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha, Anne! Så får vi se hvordan det går videre med blog/hagedagbok. Blir jo alltid en overveielse på tidsbruken på PC i tillegg til alle andre gjøremål:-)

  SvarSlett
 3. Nydelig frøken du viser frem her - flotte bilder!
  Klem fra Bekka

  SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...