test

søndag 31. oktober 2010

Roser i hagen

Etter vinteren i år var det mange som mistet roser, men mine klarte seg heldigvis. Noen ble satt tilbake og måtte beskjæres en del. Norsk Roseforening har en artikkel på "Forbered rosene på vinter" som kan være nyttig å lese.

Roser er vel noe av det mest "sommerlige" jeg kan tenke meg. Har noen roser i hagen, men er ikke foreløpig noen stor samler. De krever sin plass og stell. Men jeg prøver å sette meg litt inn i hvilke som kan passe til min hage og klima. Det er mye vind på tomta, som ligger åpent til i skrånet terreng. På baksiden av huset er det mer le, men også dårligere solforhold som er lite gunstig for mange roser.

To av rosene mine sto her i husveggen da vi kjøpte hus/hage for ti år siden (ukjent sort). Så har noen flere kommet til de siste åra. Og det finnes så utrolig mange roser jeg kunne tenke meg å ha i hagen!
* Tre av rosene langs husveggen måtte idag (28.mai -11) vike plass for terrassegolv, og de ble derfor gravd opp. Ikke beste tiden, men må man så må man. To av dem var ukjente (sto her fra før), men jammen dukket ikke navnlappen opp langt nede i jorda da rosa var gravd opp. Det var en Dornröschen buskrose (som har hatt flott blomstring i alle år vi har bodd her. Men den knallrosa fargen pluss de kraftige tornene er ikke helt favoritt. Men jeg gjør et forsøk på å flytte den, så får jeg se om den har livets rett i hagen. 


2 kommentarer:

  1. Takker for nyttig link:) Så mange nydelig sorter roser du har:) Og jeg tror jeg har sagt det før, men den headeren din er sååå flott:) Klem

    SvarSlett
  2. Takk for koselig kommentar,Linda:-)

    SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...