test

søndag 14. april 2013

Sommerdagen 14. april -og Hagemesse 2013

I år har vi ventet lenge på våren! Og nå ser det kanskje ut til at kuldegradene er på vikende front her i landet.
Sommerdagen 14. april markerte slutten på vinteren og kanskje enda viktigere starten på sommeren. I førkristen tid ble sommerdagen markert med en stor fest. Sommerdagen var en svært viktig dag. Den var den første dagen som er markert på primstavenes sommerside. Primstaven som var den tidens kalender hadde en sommerside og en vinterside. Dagen markerte med andre ord starten på sommerhalvåret.  

Hagemessa på Lillestrøm ga vårlig stemning så det monnet på lørdag. Det ble en tur for å kikke, og ikke først og fremst for å handle.... Men noen planter ble da med hjem fra årets hagemesse. Et par småplanter fra Hagegal standen, der det var hyggelig å treffe noen hagegale. Så gikk turen videre til Garden Living der Kenneth og Tommy hadde sin fine stand og utsalg. Videre rundt i Kunnskapsgata kunne man finne Norsk Pelargoniumforening, og småplanter ble kjøpt med i år også. Det ble Pelargonium fragrans hybrid og Rosenknoppelargonium Appleblossom Rosebud. Den siste er en gammel sort fra 1870, og skal være en storvokst plante.
Litt innkjøpt fra Hagemo planter ble det også. Hos Bryn Gartneri kunne man kjøpe store sauer i plast til 3900,- (halvpris på den som hadde mistet øret...), jo- de var litt stygg-stilige. 
Klematis og BoGrønt Rom hører liksom sammen, for et utvalg - og plantene er i riktig 'modus', dvs de er i vinterdvale og står ikke med store blomster på denne årstiden. Mens jeg og min hagegale nabo står og studerer klematisen 'Paul Farges' Summersnow, kommer Finn Schjøll forbi i vårlig orange jakke med matchende sløyfe, og kommenterer høyt og blidt at denne klematisen er et 'must' !  


Ups, der var det et par minutter til parkometeret går ut, hvorfor trodde vi at fire timer var nok.... og jammen sto ikke parkeringsvakten ved nabobilen. Her skal de jammen tjene inn penger, hvorfor kan man ikke få betalt for den tiden man faktisk står parkert...


Så gikk turen tilbake til Gartneriet Spiren for handling av juleroser (Helleborus). Det var minket mye i løpet av formiddagen, så litt dumt å vente med å handle. Men tre fine planter ble med hjem. Her kunne man gått lenge å kikket på hver og en av de unike plantene, ingen var like. 









Noen stauder og pelliser fra Hagemo Planter 
Pelargonium Red Bicolor

Akeleier og Orientalske liljer fra Garden Living

Idag har det blitt ryddet i planterommet i kjelleren. Flere hyller må gjøres klar til priklepottene. Og det har blitt priklet en del, mens regnet har trommet på drivhustaket. Da var det ekstra hyggelig å ha nye, blomstrende Helleborus som sto og lyste opp.





onsdag 10. april 2013

ny beskjæringssaks - har du lest 'Best i test'?

Jeg har planer om å kjøpe en ny beskjæringssaks - kjekt å ha julegaver til gode. Nå fant jeg en test av sakser på Spirea.no - så den kan jo være grei å kikke innom: Her er link. Gå inn og les om hvordan testen ble utført. Det var også lagt vekt på størrelse og håndgrep som er viktig for å ikke få vondt i hånda etter litt jobbing med saksen.

Her er to av saksene, fra Felco, jeg tidligere har tenkt på, og som ikke uventet får gode testresultater. Gleder meg til å bytte ut min Gardena saks, som jeg synes har holdt litt for dårlig.
Felco 6

Felco 2


Kanskje man finner noen gode tilbud på Hagemessa ? Prisene ligger på ca 500 kr for disse saksene.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...