test

søndag 14. april 2013

Sommerdagen 14. april -og Hagemesse 2013

I år har vi ventet lenge på våren! Og nå ser det kanskje ut til at kuldegradene er på vikende front her i landet.
Sommerdagen 14. april markerte slutten på vinteren og kanskje enda viktigere starten på sommeren. I førkristen tid ble sommerdagen markert med en stor fest. Sommerdagen var en svært viktig dag. Den var den første dagen som er markert på primstavenes sommerside. Primstaven som var den tidens kalender hadde en sommerside og en vinterside. Dagen markerte med andre ord starten på sommerhalvåret.  

Hagemessa på Lillestrøm ga vårlig stemning så det monnet på lørdag. Det ble en tur for å kikke, og ikke først og fremst for å handle.... Men noen planter ble da med hjem fra årets hagemesse. Et par småplanter fra Hagegal standen, der det var hyggelig å treffe noen hagegale. Så gikk turen videre til Garden Living der Kenneth og Tommy hadde sin fine stand og utsalg. Videre rundt i Kunnskapsgata kunne man finne Norsk Pelargoniumforening, og småplanter ble kjøpt med i år også. Det ble Pelargonium fragrans hybrid og Rosenknoppelargonium Appleblossom Rosebud. Den siste er en gammel sort fra 1870, og skal være en storvokst plante.
Litt innkjøpt fra Hagemo planter ble det også. Hos Bryn Gartneri kunne man kjøpe store sauer i plast til 3900,- (halvpris på den som hadde mistet øret...), jo- de var litt stygg-stilige. 
Klematis og BoGrønt Rom hører liksom sammen, for et utvalg - og plantene er i riktig 'modus', dvs de er i vinterdvale og står ikke med store blomster på denne årstiden. Mens jeg og min hagegale nabo står og studerer klematisen 'Paul Farges' Summersnow, kommer Finn Schjøll forbi i vårlig orange jakke med matchende sløyfe, og kommenterer høyt og blidt at denne klematisen er et 'must' !  


Ups, der var det et par minutter til parkometeret går ut, hvorfor trodde vi at fire timer var nok.... og jammen sto ikke parkeringsvakten ved nabobilen. Her skal de jammen tjene inn penger, hvorfor kan man ikke få betalt for den tiden man faktisk står parkert...


Så gikk turen tilbake til Gartneriet Spiren for handling av juleroser (Helleborus). Det var minket mye i løpet av formiddagen, så litt dumt å vente med å handle. Men tre fine planter ble med hjem. Her kunne man gått lenge å kikket på hver og en av de unike plantene, ingen var like. 

Noen stauder og pelliser fra Hagemo Planter 
Pelargonium Red Bicolor

Akeleier og Orientalske liljer fra Garden Living

Idag har det blitt ryddet i planterommet i kjelleren. Flere hyller må gjøres klar til priklepottene. Og det har blitt priklet en del, mens regnet har trommet på drivhustaket. Da var det ekstra hyggelig å ha nye, blomstrende Helleborus som sto og lyste opp.

10 kommentarer:

 1. Så flotte juleroser du har kjøpt deg! Ja, det var ikke vanskelig å komme hjem med mange derfra :-)
  Godt at det endelig begynner å ligne på vår ute!

  SvarSlett
 2. For en herlig dag du har hatt! Jeg fikk ikke tid til messen i år, og forstår jo at det var et dumt år å utebli. Flotte juleroser, og mye annet spennende også! Fin uke!

  SvarSlett
 3. Såfin dag du har hatt med messen og så fine blomster bilder.

  Ha ein fin uke.

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
 4. Så fine bilder av julerosene! De er virkelig spesielle alle som en! Glad jeg fikk med meg noen hjem! Håper jeg får plantet de i jorden snart men foreløpig nyter jeg synet av dem ute på terrassen! Ha en fin uke:-) hege

  SvarSlett
 5. Lekre juleroser :D Og så mye annet spennende! "Appleblossom" kjøpte jeg også i år, for en nydelig sak!
  Ønsker deg en herlig uke :D

  SvarSlett
 6. Mange kupp og fine funn :) Det våres her også, bare litt sakte. Snøen minker for hver dag som går, så det er håp :) Fin onsdag til deg.

  SvarSlett
 7. Å ja det er deilig og kjenne at vinteren har slippet taket, fuglene synger og det kribler i hendene etter å jobbe i og med hagen.
  Så mange fine planter du fikk med deg fra messen, det er bestandig artig med litt nytt.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 8. Heisann!
  Ikke rart vi blir tullete når det er snakk om juleroser, så mange vakre og fascierende ;:OD)

  SvarSlett
 9. God morgen! Ser ut til at du fikk med deg noen godbiter på hagemessa da, så du ser ut til å være mer forberedt på sommeren enn det jeg er. Vel, jeg har jo sådd da og i dag mååå jeg får bestilt erteblomstfrø. Sådden min er ihvertfall klar for sommeren for de har begynt å bli svære.
  Når deg gjelder det jeg kjøpte på Vikingskipet og de bollene, så ga jeg ca 100 kroner stykket.
  Ønsker deg en strålende dag!

  SvarSlett
 10. Irriterende med parkeringsvakter... bra dere kom i rett tid!
  Så mye fint du fikk kjøpt med deg!
  Har ikke kjøpt noe enda - men det er jo stadig litt snø på bakken om morgenen, så....
  Ha en fin helg!
  KLem fra Lunalu

  SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...