test

tirsdag 30. november 2010

FUGLER og hvordan lære litt mer om demInteressen for fugler her i heimen har resultert i en "Fugleside" som jeg har utformet. Den største fuglekunnskapen er det mannen i huset som har, men jeg synes også de er fasinerende. Ideen til å formidle og fenge interesse for fugler og natur gjennom bruk av bilder og enkel tekst til å bruke i barnehager og SFO/skoler har ligget der en stund, og nå er det to år siden prosjektet "Læringskort" endelig en realitet. Dette skulle være motsatsen av "plastikk-masseproduksjon", noe man ikke finner i butikk, noe som faktisk lærer våre barn (og voksne) noe om norsk natur.

Fotografering av fugler er spesielt utfordrende, vet alle som har prøvd. For en hobbyfotograf holdt ikke mange av egne bilder helt mål for ideen. Man kan bruke dager og uker på å få det perfekte fuglebildet.... Samarbeid med en med langt mer fartstid på fotografering av dyr og fugler ga det som skulle til. Bildene skulle ikke være spesielt "kunstneriske", de skulle vise fuglen klart i form og farge.

Nå er totalt 130 fugler valgt ut av de som hekker i Norge. Arbeidet med Fuglesidene er fortsatt under arbeid, både jobb og sykdom har vært årsak til at ikke all tekst på sidene ennå er på plass. Men det kommer....   Sidene er til fri benyttelse for de som ønsker til undervisningsformål.

Læringskortene har vært utprøvd og solgt til flere barnehager og SFO, mest i nærområdet, men også noen som har funnet veien til andre steder i Norge. Og de har vært veldig positive. Produktet er i tykk, flerlags pappkvalitet med en blank finish for å tåle seige barnehender. Dette var ikke hverdagstrykksak for det lokale trykkeriet. Og vi har også utformet egne oppbevaringsesker med bilder, så kortene står fint oppstilt. Sender gjerne ut en "kortprøve" hvis noen er interesserte.

Har ikke lagt opp til noe veldig salgskampanje, og det er ikke lett å komme inn med nye ideer og produkter i skolesystemene. Men vi tar tiden til hjelp.

Mange flotte bilder på læringskortene, og ideen om å bruke dem på puslespill ble så satt ut i livet. Dette er noe jeg har savnet til de minste. Motiver som er fra norsk natur, ikke bare tigrer og sjiraffer.....  Så etterhvert har vi satset på 12 motiver av ulike fugler og dyr i et lite opplag. Selve produksjonen er gjort av de norske puslespill-proffene Larssen Puslespill. God kvalitet! Så nå er kjellerstua ikke lengre så tilgjengelig, men fylt opp av stabler med søte fuglepuslespill :-) De er kjempesøte som julegaver!


Ta gjerne en kikke på Fuglesidene våre hvis du har lyst!

 

3 kommentarer:

  1. Eg er kjempeimponert!
    Eg er eit fuglemenneske sjølv og desse læringskorta Må eg ha nå barnebarnet veks til!

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelige kommentarer! Marie, kortene er kjempefine til unger barnehage-alderen. Bildene er såpass store at de fasinerer ungene. Og teksten er grei å ha for de voksne :-)

    SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...