test

søndag 13. oktober 2013

.........er det faktisk midten av oktober?

Det ble en flott høsthelg - er det faktisk midten av oktober? 
Har du hatt en fin høsthelg der du har vært?

Det er også vært en liten bloggpause hos meg, men sensommeren og blomsterfloret har jeg nytt så ofte jeg har hatt mulighet. Det er spesielt heltisk på jobb i aug/september, så mange kvelder innendørs....
Noen ganger skal man bryte litt opp i rutiner og forsøke nye ting når livet går litt på tomgang. Nå har det vært helsefokus og jeg har endelig fått startet opp med et supert treningsopplegg som jeg har tro på skal gi mer overskudd og egentrivsel når høstmørket senker seg over heim, jobb og hage. Det er også bevisst vært et minimum av PC bruk utenom jobb, men jeg har kost meg med å titte innom blogger i ny og ne :-)

Det lille drivhuset mitt har også gitt mange tomat, chilli og agurkgleder - men ellers ble det lite grønnsaks-dyrking i år. Og det ble epler på det nye epletreet!

Men mest av alt ble jeg superfornøyd med 'Piet Oudolf' (se link til hans hjemmeside) bedet mitt. Som jeg har skrevet mye om i år......


September ble en flott hagemåned, helt til frosten kom i uke 39. Siste mnd har gått fra sommer til 'vinterlige' temperaturer. Det har vært frost i hagen flere netter, og da var det slutt på de fleste sommerblomstene hos meg. Løvet har vært sprakende høstfarget, men nå faller bladene.....Gjenstår ennå litt småarbeid i hagen før seinhøsten kan komme:
- Plante flere løker
- Tømme drivhuset
- Ta inn pellis fra drivhuset
- Rake løv (en del ble raket i helgen)
- Plante innkjøpte eviggrønne
- Ta inn: Kjempeverbena,(tatt inn den største planten)
- Dekke ekstra godt til med jord/kugjødsel rundt sommerfuglbusker og roser
- Rake løv i øvre del av hagen
- Rake løv i nedre del av hagen rundt frukttrærne (når alt er falt av)


Idag ble det innkjøp av disse løkene:
- Tulipa Holland Beauty, triumph (dyp rosa, høyde 50 cm)

Holland Beauty


Tulipa Orange Cassini (orange, 45 cm) (krysning av Single Early og Darwin)


Tulipa Darwin hybrid Mixed (mix, 55 cm)
Impression Mixture of TulipsOg jammen var det ikke 70% salg på busker og trær på det lokale hagesenteret, så disse ble med hjem:

- Viftelønn Acer palmatum . 'Garnet', Herdighet H4. Høyde ca 1,5 m (bredde 2,5 m) Sol/halvskygge


Kanadahemlokk - Tsuga canadensis. Herdighet H4-5. Vintergrønn. Høyde innkjøpt ca 1,70. Kan bli inntil 8-10 m. Kan vokse både i skygge og i sol. Kan beskjæres og tynnes. Sirlig hengende greiner. Bør vokse på en lite vindutsatt plass... Kan brukes som klippet hekk.


      

- Lawsonsypress - Chamaecypris law. 'Columnaris'. Dvergsypresslekten i sypressfamilien. Herdighet H4. Vintergrønn. Blågrønn farge. Høyde 6-7 m. Trives best på lun vokseplass (men det får den nok ikke hos meg).


- Ertesypress (trådsypress)Chamaecyparis pisifera 'Filifera'. Herdighet H4. Planten har en opprett stamme med sterkt hengende, trådliknende greiner. Den er tueformet, og seintvoksende. Blir ca. 3 m høy, men den blir over 5 m høy etter lang tid. Nålene er skjoldformede til sylformede, og fargen er mørk grå-grønn.
Ertesypress. TrådsypressHøstsommerfuglbusk- Buddleja davidii 'Nanhoe Purple' (rosa). H3-4.
- Buddleja davidii 'White Ball' (hvit).
Disse skal få overvintre inne i pottene sine i kald garasje og plantes ut til våren.HøstsommerfuglbuskDa er det bare å nyte høstfargene så lenge vi har dem !

5 kommentarer:

 1. Gratulerer til flotte innkjöp!
  Så nydelige bilder du viser (särlig det siste)
  Önsker deg en fin ny uke! Klem!

  SvarSlett
 2. Fantastiske høst bilder...så mange flotte innkjøp du har gjort.
  Og flinke deg..langt på vei med høst ryddingen:)
  Ønsker en fin ny uke:))

  SvarSlett
 3. Wow, for et fantastisk bilde du har tatt med regnbue i bakgrunnen! (Nr 2) Nydelig! Det er de andre bildene også, men jeg forelsket meg visst helt i det ene.
  Det er jo helt utrolig hvor fin høst vi har hatt.

  SvarSlett
 4. Så koselig at du er tilbake igjen. Nydelige høstbilder du hsr tatt. Det med regnbuen var bare helt fantastisk:) For en høst vi har hatt!

  SvarSlett
 5. Utrolig flott hos deg :) Og for noen kupp på tampen av sesongen, herlig med høst synes jeg.

  SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...