test

lørdag 4. mai 2013

Ny vårlig bloggheader, trinn for trinn med PhotoscapeDe kalde vårdagene i år har ikke fristet til mye hagejobbing ennå. Det spirer og gror i plantehyllene i kjelleren og i mitt lille drivhus. Men bloggens header trenger jo ikke vitne om frost og kulde, så nå var det på tide å bytte til mer vårlige motiver.

Det gjorde jeg ved å bruke Photoscape (som jeg har brukt en god stund). Mange kjenner sikkert programmet, og for de som ikke har forsøkt det, så kan jeg anbefale det som et kjekt og veldig enkelt redigeringsprogram som kan lastes ned gratis. Gå inn på denne linken.
Følg deretter anvisningene, og du vil få et ikon lagt til som snarvei på din PC-skjerm, og åpner du programmet ser det slik ut:
Da kan du starte med å trykke Rediger øverst i sirkelen av ikoner. Der kan du gjøre ulike redigeringer av bildene.
Men jeg har benyttet programmet til å sette sammen bilder i en Montasje, f eks til Headeren til bloggen.
Da kan du gå til Montasje enten fra åpningssiden eller i menylinjen på Redigeringssiden.


Her kan man velge mellom ulike montasjer.
Jeg har valgt en enkel montasje ved å sette sammen tre bilder på rekke. Denne montasjen finner du nesten nederst i rekken og heter tile_vert_3.


Størrelsen på montasjen velger du under Størrelse. Jeg har valgt ca 1000 x 200 (bredde x høyde), avhengig av hvor mye plass den skal dekke. Man kan legge til tekst over montasjen som en del av bildet, eller skrive tekst som legges oppå bildene. 
Bildene dine finner du ved å bla deg fram i filmappene som kommer til syne i venstre felt.

Man kan også la en av fotoplassene stå tomme, og legge til andre figurer eller tekst.

Hvert bilde har fått en ramme som gjør kantene litt slørete. Jeg valgte Cali09 på denne headeren. Mange ulike rammer å velge mellom.

Når du er fornøyd med bakgrunnsfarge (kan velge farge eller blankt), så lagrer du ved å trykke Lagre oppe til høyre. Og der har du montasjen ferdig.
....om du ikke vil legge til tekst eller annet.

I såfall trykker man på Rediger (under Lagre).
Så kan tekst legges inn ved å trykke på Objekt og T (for tekst)

Så er det bare å skrive inn ønsket tekst, og etterpå dra den i ønsket posisjon. Farger, skygger etc kan velges i det uendelige... Teksten kan dras over bildet, og da vil den bli koplet til montasjen og lagres som en bildefil (.jpg). Teksten som plasseres over eller rundt bildet vil da få en transparent bakgrunn og se ut som den er plassert på bloggsiden.


Dette bildet kan man åpne i bloggens Utforming, rediger overskriftTralala, så er en ny og vårlig bloggheader på plass.

Mens vi venter på at våren, eller er det sommervarmen, som skal komme til denne delen av landet til uken.

Ønsker alle en finfin søndag, med eller uten hagearbeid !

4 kommentarer:

 1. Hei! Gratulerer med flott vårstemning i headingen! :-)

  Jeg har aldri brukt Photoscape, og sverger nok til Photoshop noen uker til. Men fint med trinn for trinn innføring for de som vil prøve - nå eller senere (meg kanskje). Ofte er terskelen å komme igang.

  Nyt våren, og god søndag!

  SvarSlett
 2. Flott ny vårlig header!
  Det ble en påminnelse om at jeg snart må kvitte meg med vinteren på min blogg. Nå skal de jo bli varmere denne uken som kommer, så det må vel være slutt med snø og kulde nå.

  SvarSlett
 3. Flott ny vårlig header.
  Ha en fin kveld.
  Klem Christina

  SvarSlett
 4. Hei! Vet du hvordan jeg får 15x10 størrelse i photoscape? Har sittet i timesvis, uten å finne utav:/ På forhånd takk for svar:)

  SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...