test

søndag 13. mars 2011

Prikletid

Idag har måndesjordbær (Rugen) blitt priklet (38 planter) og blodbeger Rhodochiton atrosanguineum (50 planter). Ja, hva skal man med femti planter…… Men jeg får se hvordan priklingen har gått før jeg kvitter meg med prikleplanter.
Har fått satt opp et “plante”lys (lysrør) til i kjellerrommet. Ellers ingen flere spirer å se for Verbena Bonariensis der de tre spirene står under lyset (kjølig). Har sådd noen Rudbeckia hirta. Usikker på spiretiden for disse. Setter de i romtemp. og ser hva som skjer. Har også sådd noen tomatfrø idag.

Jordbærplanter klar til prikling  Blodbegerplanter klar til priklingPrikling med "Hummergaffel"  Prikleplanter settes i god blomsterjord  Ferdige potter med jordbærplanterIMG_1410-1 IMG_1405

og så er det bare å vente på sommer !

8 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. 50 Blodbeger er jo flott =) Fint å gi bort til andre hagevenner! Jeg har bare 18 av dem, men håper å berge alle! Jeg har dessuten stiklinger fra i fjor + 1 overvintringsplante! Det blir sikkert nok! Jeg har også priklet i dag. Antirrhinum Bronze Dragon. Den er jeg spent på! Og så har en av to Ipomoea Kirimasiborifrø spirt! Jeg aner ikke hvordan den ser ut. Jeg fikk den i bytte fra Trine på Blomsterknatten!
  Lykke til med spirene dine!

  SvarSlett
 3. Det är så kul när man kommer så långt somm till prikling, då känner man sig stolt. Vilken fin liten grej du har att ta upp plantorna med.

  SvarSlett
 4. Herlig:) Mine blodbeger har ikke spirt ennå. Jeg får vente litt til og sette de i kjøleskapet om ikke det skjer noe. Spirte dine lett? Er det selvsankede frø du har sådd? Ha en fin kveld! Cathrine:)

  SvarSlett
 5. Blodbeger har jeg ikke på frølisten i år... måtte bare begrense meg...sukk:) Lykke til med dine:) Herlig å være i gang:) Klem

  SvarSlett
 6. Herlig å se bilder fra seansen! Når 2 potter blir til nesten 90 forstår man jo at noe er på gang :-) Kos deg med oppfølgingen!

  SvarSlett
 7. Oj - så koselig med tilbakemeldinger på "egen dagbok".
  Cathrine, ja det er egne frø, og de spirte ganske greit (se såtabell for spiretid). De vokser ikke så raskt i starten, så nå håper jeg de tar seg opp når de har fått egen potte og god jord.

  SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...