test

lørdag 8. mars 2014

Årstid: Vår

Årstid: VÅR
endelig kan etiketten på innleggene endres fra vinter til vår.
Det er noen døgn før den klimatologiske definisjonen i Norge her hvor jeg bor.... Men på Færder Fyr er den første vårdagen definert til 8. mars - så da er våren like om hjørnet her også!

Mars er her - og idag den første dagen med sol på hvor lenge?  Mange, mange uker....
For en rar vinter. Litt snø i starten av vinteren, og så gikk det over i regn og tåke, uke på uke.

Så det surkler godt i vannmettet plen og jord. Jeg tok den første hagerunden idag, og samlet sammen litt rusk og rask i et par bed - og fikk litt jord under neglene!
Og knoppene skyter i god fart nå.


Julerose i hvitt strekker seg mot lyset


Rabarbra med sine rødrosa skudd var gjemt under en haug med vått løv. De fikk komme fram i lyset.

Hei du fine nye skudd

Lille (store) kanin har ikke våget seg mange gangene ut i utegården sin, men i dag spratt den ut i sollyset og myste opp og lurte nok på hvorfor det var så lyst.... "jeg venter på noe fersk og grønt".... 

En krokus som allerede var i blomst i februar

Tulipaner på vei opp mot lyset og våren

Og det var tatt store jafs av de nye skuddene på Campanula plantene.... og det var ferske rådyrspor i bedene. Så her er det bare å innstille seg på å ta opp forsvarskampen mot de glupske gjestene. 

Vet du forresten at det finnes en fin-fin så-tabell for sommerblomster på Hagegal.no som gir en oversikt over spiretider, lys og temperatur. Du finner den her: LINK.

Sitter med frøboksene mine og har vel ikke kommet riktig i gang med såingen ennå. Men det skal en del frø i jorda i morgen :-)
Scabiosa atropurpurea ble et fint innslag i bedet i fjor, så den skal jeg så i år også. Jeg skal så både de kjøpte og egenhøstede frøene. Om det blir forskjell? Spennende å se. Hvis de spirer...
Kanskje lage et lite innlegg om den? 

God helg!


9 kommentarer:

 1. Heisann Grethe så deilig vår du har hos dæ, dere sørpå får bestandig så fort vår fra vinter til vår, selv om æ nesten ikke har hatt sne her i vinter, speirer det ikke like fort som hos dere sørpå, men det er vell sånn det skal være hehe :)
  Æ glær mæ til æ ser tulipanløkan komme opp her, men det spirer noe annet her er bare ikke helt sikker på ka det er enda :)
  Ha ei fin helg.
  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Så flott julerose du har som titter opp! Ja, det har vært en merkelig vinter, men jeg er glad for at det ser ut som vi får vår nå. Husker i fjor at april ble iskald, så jeg håper vi slipper det i år.
  Kaninen din er så søt! Flotte løk som spirer hos deg :-)

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Skjønne vårteikn hos deg. Ja vinteren har vore spesiell i år med lite snø her hos oss også.
  Nydelig julerose og scabiosaen var heilt nydelig.Den var faktisk fristande.....må sjekke den hos Impecta :))
  Ha ei fin helg vidare.

  SvarSlett
 4. Så langt som våren er kommet til deg, og mange flotte vårtegn ha du også. Jeg må nok vente litt til, men snøen smelter for hver dag, så håpet er der.
  Nyt våren og kos deg. Ønsker deg en fin søndag. Klem

  SvarSlett
 5. For en herlig tid! Endelig begynner det å løsne. Feriehagen er for langt unna til at jeg kan sjekke skudd, men da hjelper det jo å følge litt med på bloggene. Og Lille kanin må da være superspent på ny årstid? Mon tro om den kan høre tulipanskuddene knake? :D

  SvarSlett
 6. Fine vårtegn hos deg! Det er så deilig å være i gang med årets sesong :) Selv om vinteren har vært mild og helt utenom det vanlige, så er jeg veldig klar for vår!
  Julerosen din er nydelig. Har en i hagen her hos oss som står i blomst nå, men den sto her da jeg kom hit og jeg vet desverre ikke hvilket navn den bærer.
  En fin søndag ønskes deg fra Tone

  SvarSlett
 7. PS! Glemte å takke for tipset om såtabellen på hagegal! Genial :)

  SvarSlett
 8. Deilige tider for oss med over gjennomsnittet med hageinteresse :) Og sikkert for andre også.

  SvarSlett
 9. Ja er det ikke deilig...nå er våren her:)
  Nyter hver solstråle..måtte de bli mange:)
  Mye på gang i bedene dine..og godt å høre at du heller ikke har kommet helt igang med såingen..syns alle jeg besøker her i bloggverden har store planter alt...men jeg er i rute likevel:)
  Fin uke videre til deg:)

  SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...