test

lørdag 16. mars 2013

Nye planer for hagefronten

Jeg forsøker å planlegge de store linjene i den fremre delen av hagen som vender ut mot veg og innsyn.
Dette er ikke et område som kommer til å bli brukt som sitteplass, men vil være et solrikt område som jeg kan boltre meg med planter og former.

Har fått hjelp til å tegne en skisse. Har ønsker om å bryte opp plenen og få mer form og høyde på området. Det er tenkt en utvidelse av skråområdet med mye mer beplantning.

Idag er området som vises nedenfor i hovedsak plen, og består av to nivåer. Her er det solrikt og åpent for vind. Der det i skissen er tegnet inn grå steinheller er det en liten skråning. Idag er det et 'skråbed' (røde streker) og et 'hjørnebed' nederst på tomta (rød sirkel).
Den øverste delen har i dag en Aroniahekk ut mot veien, og litt beplantning som hindrer innsyn mot terrasse inn til huset. Huset ligger en del høyere enn hagen.Forslag til et mindre tre som kan plasseres i ytre kant av skråningsbedet er Amelanchier lamarckii, vanlig bærmispel. Et flerstammet tre som ikke blir altfor høyt, og som kan stammes opp og formes noe. Får både blomster og bær og lager litt liv gjennom årstidene.

Ettersom vi bor mot skogområde, så blir det gjennomgående litt 'skogsaktig' tema. Det er allerede furu og små kuletuja på området. Tanken er å la det få litt myke og organiske former med tema som går igjen. Og så kan man leke seg med litt eksotisk og spennende arter innimellom det grønne.

Tenker også en del gress og vaiende stauder i skråningen. Her er det mye mye vind på enkelte dager, så de må tåle en del vær og vind.

Dette var de første tankene til en hel-renovering av hagefronten - så får vi se hvordan det går med planer og gjennomføring.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...