test

fredag 17. august 2012

Martagonliljer første året

I år kom mine første Martagonliljer til hagen min (MonaHN importen i hagEgal).
I midten av juli viste de første små liljeblomstene seg. Nå har jeg lest meg til, og fått svar på hagegal.no at første året kan de være litt små, eller rett og slett 'sture' og ikke dukke opp. Så da ble jeg beroliget.... Men neste år - da skal jeg ha forventninger til fin blomstring! De nedenfor er plantet inntil husvegg med mye skygge.

Det viktigste for liljene er god drenering. Og god humusrik jord. Jeg har satt noen i bed med egenprodusert kompostjord) og noen i vanlig hagejord fra sekk iblandet egen leirjord. Det er litt forvirring om type jord, sur eller alkalisk. Ser noen anbefaler sur jord, og det passer nok for noen typer liljer. Men Martagon liljer er anbefalt å plantes i alkalisk jord.

Foran Gaybird og bak Chameleon

Martagon lilje Chameleon

Martagon lilje Gaybird


Disse ble plantet:
1 L. martagon
1 Dalhansonii
3 Russian red
1 Chameleon 
1 Gaybird 


Martagonliljene kan komme opp tidlig om våren, og det anbefales å beskytte den mot frost så ikke voksestedet i tuppen skades og veksten stopper opp.9 kommentarer:

 1. Martagon er en flott plante! Og dine er kjempe flotte. Jeg liker veldig godt liljer med prikker!

  Ha en fin lørdag! Klem

  SvarSlett
 2. Nydelige liljer du har, har har bare vanlig rosa av disse, men de blomstrer ikke i år. Ja, ja, bedre lykke til neste år for meg.

  SvarSlett
 3. Så fin den var, liljene er så utrulig vakre, mine står i full blomst her nu, ha ei fin helg, hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 4. Ja, jeg har gjort akkurat den erfaringen. Så i år kom f.eks. noen opp for første gang som var satt for 2 år siden. Jeg setter dem både her og der uten å tenke så mye på jordsmonn. Virker ikke som de er så kresne! Jag har en del sorter nå, men vil ha enda flere av disse herlige plantene :-)

  SvarSlett
 5. Martagonliljer er så flotte! Det er alltid spennende å vente på blomstring på nye planter. Nå har jeg også kastet meg på en import, og sitter og googler på vakre sorter.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 6. Så fina, jag undrar just om det är något liknande de som jag lagt upp idag..vet ej vad mina heter...
  Ha en fin helg.
  Lotta

  SvarSlett
 7. Martagonliljene er utrolig grasiøse og vakre. Jeg har en i rosa. Håper den formerer seg og blir en stor tue. Men jammen går det tregt. Så da nyter jeg den ene stengelen med masse liljer... kanskje jeg skal prøve å få tak i noen flere. Vakre er de i alle fall!

  SvarSlett
 8. Å så fin ,de skal stå på min ønskeliste ,,kjenner jeg,,

  Jeg har to linser , med den vanlige 18-55 mm må jeg veldig nærme ,og den liker jeg best.
  Med telelinse kan jeg stå noen meter unna ,men med den linsa er det vanskelig å fokusere på så små ting som er i bevegelse.

  Ha en fin kveld , Maritklem.

  SvarSlett
 9. Flere som har de skjønnhetene, ser jeg. Det er en innkjøpsrunde på gang i HagEgal... men jeg skal avvente med flere til jeg har bedre plass til dem. Takk for koselige kommentarer, alle sammen!

  SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...