test

torsdag 19. januar 2012

Småttingene inne i potte og ute på foringsplassen

Det skjer litt mens man er på jobbreise. Ofte er det rot og hybelkaniner som vokser fram i krokene, men på denne tiden så er det mer hyggelig småttinger som har stukket hodet opp av jorden mens "matmor" var på farten. Mine herlige blodbegerplanter stikker nå fram, så tynne og små. Her et forstørret bilde av småttingene:

De har stått noen dager på badehylla med god og fuktig jord, i en druekurv. I kveld har de blitt de første som har flyttet inn i vaskerommet i kjelleren der halve rommet er benk med 4 lysrør.

Herlig med spirer på denne tiden! Nå må jeg snart få sådd mer. Jeg rydder for tiden i frøposene fra i fjor for å registrere navn etc.I hagen har det vært besøk av flere kjernebitere med det kjekke latinske navnet Coccothraustes coccothraustes. Det er finkefugler som har stort kraftig nebb. De er noen slåss"haner". De lar ingen andre fra sin egen art sitte på samme matfat. Men andre fugler lar den i fred. Det var opptil 6 kjernebitere rundt i buskene her på en gang. Bildene har jeg tatt gjennom stuevinduet der vi har glass man ikke ser inn gjennom fra utsiden. Plutselig er de borte i mange dager før de svinger innom igjen. Den er ikke en dagligdags fugl å se.

Når også stillitsen Carduelis carduelis, en annen fugl i finkefamilien, beæret oss med besøk var jeg jo raskt til å knipse et par bilder. Den er heller ikke en særlig vanlig gjest, men den har vært på matfatene her noen ganger i vinter.
7 kommentarer:

 1. Så artig med spiring! Jeg oppdaterte også bloggen min nettopp med spirende blodbeger =)
  Mange spennende fugler på fuglebrettet ditt da! Her er det bare kjøttmeis og blåmeis som jeg har sett! Koselig med fugler på brettet!

  SvarSlett
 2. Så mange spennende fugler du har på foringsstasjomen:) Her er det nesten bare blåmeis og svartmeis, men de er jo fine de og:) Et herlig syn med blodbegerspirene:) Jeg har sådd blodbeger for første gang i år:) Det har ikke spiret enda, sådde for 2 dager siden..
  Klem Ellen

  SvarSlett
 3. Så koselig å komme hjem til en slik oppdagelse! :D
  Ogswå så vakre matgjester du har! Takk for flotte bilder! :)

  SvarSlett
 4. Smukke fuglebilleder.
  Tak for kigget.

  SvarSlett
 5. Herlig med spiring, yaaay! :D Og småttingene på foringsplassen ser ut til å trives de også! God helg!

  SvarSlett
 6. Hei igjen! Hadde ikke sett kommentaren din i min blogg vedr plantesentralen.no - ja den er min, og takk til kommentaren din som motiverer meg til å legge ut mer info der :D

  SvarSlett
 7. Så fine spirer! Og bra bilder av fuglene ved brettet. Her har vi mest kjøttmeis, skulle gjerne hatt noen av dine på besøk for litt variasjon:)
  Takk for koselige kommentarer:) Ha en skikkelig fin kveld!
  Klem!

  SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...