test

fredag 25. mars 2011

Frødykk

Ja, nå har jeg også opplevd "den omreisende frøboksen" fra hagegal. Det var noen titalls frøposer å google seg gjennom, og det ble en laaang natt før jeg klarte å legge lokket på boksen. Noen nye frøposer ble supplert før den ble sendt med posten videre - kan ikke la nestemann vente nå som det allerede er langt ut i mars. Frø må i jorda. Det har ikke blitt altfor mye frøsådd ennå. Jeg har hatt litt mye på jobb og ellers. Her bygges det på, og konfirmasjon nærmer seg raskt. Selvlagde invitasjonskort er sendt ut, og vi var enige konfirmanten og jeg at dette ble enkle og fine kort i friske farger. Ingen erfaring med dette før.
Og jeg trenger ideer til blomsterpynt på gutte-konfirmasjonsbordet...!


Blanke ark (blå og limegrønn) og ny ark-kutter...
Fotballmønster (Adornit Carolees Creations Soccer Players),
transparente ark/kalket farge fra Panduro

Litt opphøyd bilde, sølvfarget bånd, blanke kuler og klistretekst til pynt.



Kaninen koser seg ute i hagen i vårsola.


GOD HELG !

fredag 18. mars 2011

Himmelske bilder fra det skjønne Japan

Japan har kommet tett på oss alle de siste dagene, og jeg hadde derfor lyst til å legge ut noen vakre bilder av dette flotte landet som jeg var så heldig å få besøke for tre år siden - høsten 2007. Besøkte da Kyoto og fikk noen inntrykk av folk, kultur og landskap. Alt like imponerende på hver sine måter. De voldsomme kontrastene på gammel kultur og ny teknologi. Og vennlighet og høflighet, punktlighet og orden. Og maten. Et land som man absolutt bør oppleve. De få dagene som ikke var jobb gikk bare så altfor fort. 

Her er noen glimt fra det nydelige og varme Japan











Mange tanker til de som lider i Japan om dagen!

Dette blir også mitt bidrag på Himmelsk hos Petunia
Himmelsk logo


God helg!!!

søndag 13. mars 2011

Prikletid

Idag har måndesjordbær (Rugen) blitt priklet (38 planter) og blodbeger Rhodochiton atrosanguineum (50 planter). Ja, hva skal man med femti planter…… Men jeg får se hvordan priklingen har gått før jeg kvitter meg med prikleplanter.
Har fått satt opp et “plante”lys (lysrør) til i kjellerrommet. Ellers ingen flere spirer å se for Verbena Bonariensis der de tre spirene står under lyset (kjølig). Har sådd noen Rudbeckia hirta. Usikker på spiretiden for disse. Setter de i romtemp. og ser hva som skjer. Har også sådd noen tomatfrø idag.

Jordbærplanter klar til prikling  Blodbegerplanter klar til priklingPrikling med "Hummergaffel"  Prikleplanter settes i god blomsterjord  Ferdige potter med jordbærplanter



IMG_1410-1 IMG_1405

og så er det bare å vente på sommer !

fredag 11. mars 2011

Skodd for det meste

Kom tilfeldigvis over disse søte blomstrete på BestFootwear
"Utstyrt med fotform i massiv tre med PU-såle. Denne såle gir en lydløs gang. PU-sålen er vannavstøtende, antistatiske og olje og syrefast" - ja da skal de tåle både det ene og andre. Kanskje det blir laboratoriesko til å begynne med, så får jeg ta de med ut i hagen etterhvert. Der ute ligger en meter snø .....

Søte var de i alle fall


og det var disse ranunklene også, som ble med hjem idag:





Vår i lufta !


søndag 6. mars 2011

Litt ble sådd idag – på en snørik terrasse

CIMG0345

Såjord og potter ble flyttet ut på en snørik terrasse idag. Har ikke kommet så godt i gang med frøsådden, synes jeg. Men vårstemningen hjalp på motivasjonen, og noen flere kom i jorda i dag. Har også lagt til et par linker til sider med nyttige såtabeller.
Etter såtabeller jeg har funnet ser et par til å trenge litt tid på seg for å spire: Thalictrum rochebrunianum (fagerfrøstjerne) og Papaver radicatum Island (Fjellvalmue).
Digitalis purpurea 'Excelsior' og ‘Elsie Kelsey’ ble også sådd. Trykket frø lett ned i såjord, dekker ikke til med jord. Settes lyst.
 
 
Har også sådd frø av Buddleja davidii (sommfuglbusk) idag. Håper også den jeg plantet (kjøpt plante) i hagen i fjor har klart vinteren, den har i allefall hatt god vinterdyne.
 

CIMG9962
CIMG9949

lørdag 5. mars 2011

drypp drypp og bank bank

IMG_0154
Dagene med VM og gullrush i Oslo har vært preget av mildere vær og tåke, også her litt syd for Oslo, men i ettermiddag kikket en etterlengtet sol fram, og et vårlig bilde ble knipset av taket med de dryppende tappene hengende som spyd ned rundt hele huset.
Huset får i disse dager en etterlengtet påbygging. Bank. Bank. Flinke mannen! Overbygd veranda får nå vegger og blir til litt større stue. Eneste bekymring er nå at skyggeplassen som småplantene fikk nyte på våren nå forsvinner. Stort sett blåste det inn på denne verandaplassen, så den gjorde stort sett nytte for seg som lagringsplass for alt mulig. Buskene foran huset er jeg nå klar for å gjøre noe med, men de gir noe vindskydd inn på kjøkkenterrassen foran, så jeg er redd for å fjerne for mye. Men det ser ut som de får kjørt seg under stillas og planker som flyr gjennom buskaset… Mer om det senere.
IMG_0100IMG_0148
I fjor vår:CIMG8752 CIMG9075
IMG_0150  
        Herlig med lysere kvelder og at det går mot vår! Nok å bruke tiden til og nok å planlegge fram mot.
GOD HELG!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...