test

søndag 9. oktober 2011

sOlvarme høstdager er gOde!

En herlig lørdag med gode varmegrader og sol som varmet godt ut på dagen. Hjemmedag, og litt haging ble raskt prioritert foran bl.a.handlerunde. Her må en bare ta med seg de flotte dagene som klaffer med fridag.

IMG_1039
                       Hostablad og blomst (ja, den kommer med knopper nå !!!) i herlig oktobersol.

Jeg fikk omsider ordnet ferdig "trappebedet".Der har jeg fjernet en einer som hadde vokst seg altfor stor, og mye annet "grumpfs".  Og jeg fant en ny og spennende busk (kjøpte to…tilbud!), som het Deutzia scabra ’Plena’ . Skal dekke murveggen. Om den får plass sammen med Viburnum og riddersporer gjenstår å se.
fylt på tre sekker med ny plantejord blandet med leirjorda
- beinmel til løkene
Tulipa Shirley (10 stk) og Tulipa Blue Heron(10 stk)
- plantet 2 hvite kuleprimula Primula denticulata’Alba’

Allium aflatunense (2x3 stk) – plantet i surjordsbedet. Har plantet løkene litt under og mellom planter som dekker den nederste delen av kirgisløken, da jeg har lest at bladene ofte blir visne og gule før løken blomstrer. De skal få stikke opp mellom bladverket til Polemonium reptans ‘Stairway to heaven’. Litt inspirasjon hos Claus Dalby HE  sier ikke mer.


Etter frostnatt kom regnværsdag. Ja, for i natt fikk bl.a. blomkarsen nådestøtet og så ikke pigg ut i morges. Så da har oktober vist både sine lune og sine hustrige sider på et og samme døgn. Noen vårblomster kommer opp med ny blomstring, så bedet har nå et sammensurium av farger....... bilder tatt føøør regnværet:

Aronia 'Moskva'
Nå har det vært litt tørrvær så knoppene på rosene i sørvestbedet har fått lov å springe ut. Det er de to historiske rosene Louise Odier og Chomte de Chambord, med den hvite klaserosa Schneewittchen i midten. De rosa/hvite oktoberormedruene ‘BlackNegligee’ i bakgrunnen er nå på hell med blomstringen.Blodbeger holder ut til siste sommerdag og vel så det. Den tåler litt frost også. Men den største (sådd i år) skal få komme inn til overvintring i kjelleren. Tre småplanter ble til en frodig blodbeger. Ikke noe hokus-pokus...Søndagskveld med peis og lys, og en enslig Gentianasino-ornata '’Borge’ 
som fikk komme inn i stuevarmen. Minstemann kom hjem med en kreativ stålfigur som også fikk plass på bordet.


EN ROLIG HELG GÅR OVER I EN HEKTISK UKE.
Ønsker alle som kikker innom en fin uke!
 

10 kommentarer:

 1. Så koslig innlegg fra høsthagen din:)og fin ny planting ved trappa..viburnum er flott, men den andre kjente jeg ikke...
  Håper vi fortsatt får noen fint oktoberdager før vinteren:)

  SvarSlett
 2. Mye flott i hagen din fremdeles! Du har fanget lyset så fint i de to første bildene. Det gjelder å nyte de finværsdagene vi får.
  Ønsker deg en fin ny uke!

  SvarSlett
 3. Så fina rosor du har i oktober! otroligt vackert. En fin höstvandring du bjuder på :)

  SvarSlett
 4. Hei igjen, grattis til din H. Carnosa. Nu kommer du snart bli frelst av Hoya du også. Nej, jag klipper den inte så mycket tillbaka, det är ju en slyngplanta som blir ganska stor. Men ju mer du vattnar, ju mer grönt blir det, vattna den som en kakatus nästan annars blir det mycket grönt och ingen blomster. Det är ju blomsterna man vill ha.
  Lycka till :)

  SvarSlett
 5. Ja just ja, jag satt och så dokumentaren om norska spl i tyskland, gjorde du det? Hon ena hade inte vattnat sina potteplanter siste året. Den som fortsatt klarte seg best var hennes Carnosa i vinduet..

  SvarSlett
 6. Så koselig høsthage du viser!!! Blodbeger har jeg veldig lyst på - spørs om jeg ikke må skaffe meg det til neste år!!!
  Ønsker deg en fin uke!
  Klem

  SvarSlett
 7. Hei på deg! Så flotte bilder av hagen din da og sååå sent på året da gitt. Her er det meste gult og hostaen har ihvertfall takket for seg i år. Så her er hagingen slutt og nå venter jeg bare på å få sådd og det ble vist MASSE frøbestillinger i år gitt.
  Når det gjelder trappa var den allerede i utgangspunket malt. Men farget passet selvsagt ikke inn her (mintgrønn) så den malte jeg første gang da vi flyttet inn her i 2004. Malingen har sittet godt men nå var det på tide igjen med et strøk. Jeg bruker ihvertfall epoxy gulvmaling og den er superfin å bruke og dekker godt. Men jeg vil anbefale deg å høre med fagkyndige, ihvertfall dersom trappa di er trehvit.
  Ønsker deg lykke til og så må du gi et pip dersom du får malt den da..ja, du kan jo selvsagt lage flere pip for det altså, haha.
  Ha en superduper kveld Grethe!

  SvarSlett
 8. Masse koselig tilbakemeldinger på både innlegget og på spørsmål som jeg sprer om meg med hos dere andre - superhyggelig.
  klem :-)

  SvarSlett
 9. Fortsatt mye spennende på gang! Har også lyst på slik Allium, De er bare skjønn :).
  Imponert av blodberge også. Den var nå svær. Har sett slik på en annen blogg og har bestemt meg for å prøve slik til neste år :).
  Du tok Borge inn,, kanskje jeg også skulle prøve det, for ute står de bare helt sammentrukket.

  Ser du har god kontroll på de forskjellige jordtyper,, det har ikke jeg vært noe flink med. Skal bli litt flinkere der.
  takk for koselig kommentar,, vet om den dørstokkmila, ja. Har smakt den også :)

  Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 10. Tusen takk for tipset. Skal plukke inn i morgen. Gleder meg :))

  SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...