test

søndag 30. oktober 2011

et pusterom – en helg i Barcelona

Barcelona. Jeg fikk en herlig smakebit. Jeg kommer gjerne tilbake.

Et par flotte dager. Storbystemning? Både ja og nei. Var overrasket over hvor fint det var å gå rundt i byen, og hvor avslappet stemningen var (var ikke på La Rambla, bare sneiet så vidt bortom turiststripa). De bydelene jeg fikk sett var El Born (hotellet Park Hotel, lå her), El Gotic (den eldste bydelen), Barceloneta (havn og strand), Gracia og litt av L'Eixample (med Sagrada Familia). Om kvelden koste vi oss på uterestauranter i El Born, masse folk og koselig stemning. I et lokalt strøk rett ved sjøen var restauranten El Nou Ramonet et godt valg. 


Cava


En av de mange flotte torgene. En fontene av Gaudi på Placa Reial.
Uterestaurantene, som så fine ut, men her fikk jeg nok den dårligste tapaslunsjen...

Balkonger i alle fasonger og med planter og pynt.

Santa Maria del Mar (Havets katedral) - folkets kirke.
Åpen og ingen inngangspenger. Nydelig innvendig.

Herlige strender midt i byen - og sommerstemning i oktober. Surfemuligheter.

Fra strand til utsikt over byen fra Parc Güell i bydelen Gracia. Se kaktusene på taket...
Veien opp fra Metrostasjonen Vallcarca var virkelig bratt. Og enkelte steder var det rulletrapper i gatene!  Ble overrasket over "ørkenfølelsen" i denne parken. Tørr sand og kaktuser preget parken som lå i en kupert skråning. Sikkert mye fin blomstring om våren. Så mange Azaleabusker og avblomstrede planter.
        CIMG0758
Et av husene i parken, som er utformet av den katalanske arkitekten Antoni Gaudi, og bygget i 1900-1914. Detaljer fra vinduet i "Hans og Grete" huset

CIMG0748
Fra parken.
CIMG0744 Fortsatt en del blomstring. Fuglereir i terrasseveggene.Parken jeg bodde rett ved, Parc de la Ciutadella, som er den største parken i Barcelona. Her kan jeg tenke meg at våren er praktfull.


Min Barcelona guide. Boka er inndelt i bydeler med bl.a. forslag til gå-ruter og tips om hva man bør få med seg. Bør suppleres med bøker som forteller ennå mer om stedene.
CIMG0766
Det ble litt vindusshopping i Barcelona 

CIMG0769


Hotel Melia, Sitges
…og så ble det noen dagers hardt arbeid på konferanse i fine Sitges by (35 km syd for Barcelona). Supert hotell (til samme prisen som den langt lavere standarden på hotellet i Barcelona sentrum). Togturen hit tok en halvtime (3 euro), så man kan også bo her og ta turen inn til byen. Skulle gjerne vært noen dager som turist for å nyte sol og strand. Men det ble noen fine og lærerike dager om mat og polyfenoler, hvor i alle fall lunsjen kunne nytes utendørs hvis man ønsket.
Ukjent blomst


signatur GRETHE-2

3 kommentarer:

  1. Det høres deilig ut med noen dager som turist i et varmere land. Du har jammen laget en flott guide.

    SvarSlett
  2. Åhhh så mye du fikk med deg!! Storveis!!!

    SvarSlett
  3. Må legge inn en kommentar året etter, for jammen står det ikke en potte med planter lik det siste bildet på min terrasse. Ble liksom med noen lommefrø...

    SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...