test

lørdag 17. september 2011

Fiiine fuglene

Det koselige lille fuglebrettet har nå blitt fyllt med frø, og da er det ikke mangel på småfugl som kommer på besøk. Dette henger på terrassen, men de ser ikke ut til å bry seg så mye om vi er i nærheten (hvis man holder seg litt rolig). Kjøttmeis, blåmeis, svartmeis og spettmeis er de mest vanlige som kommer på besøk om dagen. De roter fælt utover med frø, spesielt spettmeisen slenger rundt seg....  Og med alt regnet, er det greit at den henger under tak! Litt senere på høsten kommer flere fuglebrett opp i hagen. Ta også en kikk innom fuglesidene våre www.borgeinorge.no for litt mer info om våre fiiine fuglevenner.

"Spettmeisen spiser insekter, frø og nøtter. Dette finner den i trærne eller på bakken. I trærne bruker spettmeisen stammer og grove greiner som sitt leteområde for mat. Spettmeisen hamstrer frø og nøtter som den bruker som ekstra vintermat. Den er vanlig på fuglebrettet hvor den tar for seg av frø og nøtter, og den kan ta flere solsikkefrø i nebbet for å fly bort i nærmeste tre for å gjemme unna maten." 
Vet du hva som er veldig spesielt med spettmeisen??? 


Håper du også har fiiine fugler rundt i hagen din !


10 kommentarer:

 1. --at den ser ut som en bankraner? ;) Hihi nei, det vet jeg desverre ikke, men vil gjerne høre!
  Fuglebrettet er satt opp her og, men har ikke begynt med foringen helt enda.. Men det er en koselig tid fremover :)

  Fortsatt god helg! :D

  SvarSlett
 2. --- at den er i slekt med hamsteren?? Hm
  Er ikke så mye fugler hos oss - hus på alle kanter her! Mest spurv, kjøttmeis og skjærer! :-)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 3. Nydelige og inspirerende bilder. Jeg prøver desperat å lokke fugler til hagen vår, men siden det er så lite vegetasjon er det ikke så lett. Satser på at det blir bedre etterhvert bare jeg forsetter å mate...
  En god søndag til deg

  SvarSlett
 4. Fulebrett er et must...kjempekoslig å få besøk av våre flyvende venner:)
  Mitt fuglebrett er det noen spurv som skjekker forsyningene:)

  SvarSlett
 5. Så masse fine fuglebilder! Her har det også vært mye småfugler i sommer. Det har også vært masse søte fuglebarn her. Det er vel snart tid for å trappe opp fuglematingen.

  SvarSlett
 6. Artige fuglebilder. Har startet foringa her, så de vanlige meisene samt spettmeisen som klatrer opp ned har kommet. Flaggspett, nøtteskriker, bokfink og rødstrupe tar for seg av godsakene. Må fylle automatene to ganger daglig. De grådigste her er tre ekorn, de hamstrer enormt med mat om dagen.

  SvarSlett
 7. Flotte fuglebilder - og veldig koselig fuglebrett. Her er det vinden som søler mest med fuglematen så her er det bare sånne foringsautomater som gjelder. Takk for titten :)

  SvarSlett
 8. Eg har alltid likt fuglar så dette var koselig :)

  Eg redigerer i Microsoft Office Picture Manager, der redigerer eg utsnittet eg vil ha og reduserer størrelse når eg skal bruke bilda på bloggen. Til rammer, signatur og "effekter" brukar eg Photoscape, synest det er veldig bra :)

  Klem

  SvarSlett
 9. Så fantastisk flotte bilder av nydelige pip-pip'er!

  Har sett litt nedeover bloggen din, og det er virkelig masse vakre bilder her:o)

  Ha en fin torsdag:o)

  Heleneklem

  SvarSlett
 10. Takk for koselig oppmerksomhet. Selv om det blir for lite tid til å skrive ofte og mye, så er det hyggelig å ha et sted å kikke innom og poste litt innimellom. Og det er jo ikke mulig å lese seg gjennom alle de fine innleggene som popper opp rundt omkring og få kommentert. Men det skal jo ikke være noe "stress" (det er det nok av andre steder i hverdagen....).

  SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...