test

fredag 12. august 2011

Pusterommet mitt - i pakt med naturen

Det handler om å ta vare på de fine øyeblikkene, nyte nuet, ha det litt annerledes enn hverdagen, ikke være oppslukt av all verdens tekniske duppedingser (og PC.....), være med og ute i naturen. Så vi reiser vekk fra den sensommerbugnende hagen og hverdagslivet hjemme. Og til "fristedet" uten mobildekning et sted der inne i fjellheimen. I skjul blant lave fjellbjørker og bergknatter, og med en nydelig dam som nærmeste nabo ligger mitt lille krypinn som gir det enkle livet i fjellet den rammen den fortjener.Til vannbæring og oppvask i balje, til levende lys og peis. Til samvær med de nærmeste som betyr mest. 

Og til stillheten. Her er det mulig å høre stillheten. Det er ikke lenger alle forunt å høre stillheten. Tilogmed ungene får en annen ro over seg. Men her får vi også lydene tett innpå når naturen spiller sine instrumenter gjennom vinden, regnet og torden, og bruset fra elvene som renner sin kontinuerlige strøm nedover fjellsidene.Til en naturlig skjønnhet som klarer seg på egenhånd uten luking (ja, bortsett fra sauer og kyr som beiter, da) og vanning (besørges behørlig fra oven), og plantene klarer seg selv, de er hardføre arter som har tilpasset seg. Og det er utrolig med antallet arter man ser i fjellet. Noen fargesterke og prangende, og noen små og nesten usynlige. Og vi ser firfisler og frosk, fisk og fugl, mink og rev. Og sauer, masse sauer. Og ennå flere mygg (men i år var det jammen lite av den).


Fjellet gir et pusterom fra den travle "tekno"hverdagen, man er nærmere hverandre og ikke minst ute i naturen, være seg sol eller regn. Selv om det ble litt mye regn..... men det veksler i fjellet. Og værmeldingen lovte stadig bedre vær...bortenfor fjellet.

Molter gir god trim og motivasjon for lange turer for store og små (morsomt å kunne klare å fylle boksen). Og de smaker himmelsk. Selv om ikke de yngste deler den smaken.


Og om kvelden nydelige himmelfarger og om natten, en praaaaktfull stjernehimmel. Og man ser tilogmed  melkeveiens hvite stjernetåke - når man er langt fra bilveier og utelys. Det er mørkt her i augustnatten. Og stjernehimmel og åpen dør på utedoen - ja, det er noe annet enn det hverdagslige i 2011. Pussig det der med at været er best om natten og tiiiidlig om morgenen.Og blir abstinensen for tilkoplingen til cyberspace for stor, ja, da er det bare å klatre noen høydemeter og nyte frisk vind og internett på nærmeste fjelltopp..... så lett kan man ikke omvende ungdommen. Men man jo må "følge med på fotballen, mamma"..... Jada, det skjønner jo mamma. Som sniker seg til en kikk på de siste blogginleggene. Fra en fjelltopp på 1200 moh. 
Håper du også har et fristed i naturen som gir deg noen annerledes dager. 
God helg !!!

5 kommentarer:

 1. Det er godt å kunne roe ned fra den hektiske hverdagen av og til.
  For et vakkert sted dere har. Så flott natur og mange vakre villplanter. Nydelige bilder du har tatt.

  SvarSlett
 2. Jøje meg - så vakkert! Jeg er så heldig at jeg har mitt fristed hjemme. Det er en vannvittig luksus! God søndag. Hanne

  SvarSlett
 3. Så vakkert og herlig!
  Flott collage du hadde laget også...egne molter..mmmmnn..:)
  Og jeg kjenner lengselen etter fjell luften....TAKK:))

  SvarSlett
 4. Kan tenke mæ dere finner roen og stillheten der, vakkert :O)
  Takk for kommentar hos mæ, ha en fin kveld, hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
 5. Hei og takk for at du tittet innom meg. Herlige bilder du presenterer her, kan nesten føle stillheten og den friske luften gjennom bildene dine. Så deilig å komme vekk fra stress og mas og bare nyte livet.
  Klems...

  SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...