test

lørdag 4. juni 2011

Hagebesøk til Ramme Gård

Dagens besøk på Ramme Gård ga både muligheter for plantekjøp og et besøk i den alltid så flotte hagen. Ekstra hyggelig å ha selskap av noen som ikke har besøkt hagen før, og som blir overrasket over denne perlen som ligger vendt mot Oslofjorden. Men utrolig mye folk, og plantene forsvant fort. Jeg hadde størst fokus på Rhododendron  denne gangen. Valget falt på Rhododendron ´Anna H. Hall´  rosavit, yak. X catawbiense. Så ble det jaktet på skyggeplanter til nyetablert og nordvendt tomt til hagevenninnen.
Sola sto høyt på himmelen, og en varm og flott sommerdag. Men fotograferingen er derimot litt utfordrende i så sterkt lys. Har satt sammen et par kollasjer fra hagevandringen. Frostskadene var tydelige flere steder etter vinteren. Blant annet Apeskrekk treet var delvis skadet:Fant en en bildeserie i en lokalavis fra da portalen, en nesten tro kopi av en æresportal fra 1733, som ble bygget for å ære kong Christian VI hans norgesreise, ble satt opp i 2008.

Skulle gjerne tatt med meg litt av skogstomten og den lune innrammingen av hagen på Ramme hjem! Og steingjerdene. De er bare så flotte! Blir liksom ikke helt det samme å begynne på det nye surjordsbedet under furua i hagen. Men litt er bedre enn ingenting!

For en herlig dag det har vært!

6 kommentarer:

 1. Jeg var også der i går, det er en helt herlig plass:) Og været kunne jo ikke vært bedre heller:) Flotte bilder:)

  SvarSlett
 2. Åhhhh var det ikke fiiiiiint! Gosh, jeg gleder meg allerede til høsten. Da skal jeg sette av ennå mer tid nede i hagen. :)
  Så masse deilige bilder du tok!

  SvarSlett
 3. Skal legge ut litt flere bilder (regner med at det går bra da det er til privat bruk). Kan anbefale å ta en tur hit !

  SvarSlett
 4. Fikk ikke vært der i år men har besøkt stedet for noen år siden. Et flott sted og moro når en klarer å skaffe seg noen sjeldenheter! Gleder meg til å se flere bilder! Hege

  SvarSlett
 5. Ramme gård er nærmere enn Flor og fjære som en annen anbefalte i dag.

  Ja, jeg tenkte på Storhjelm, - men så fant jeg ikke den på hagesenteret.

  Og foreløpig så trives Rododendronene der de ble satt. Masse ny spesialjord og vann. For det var varmt på flyttedagen.

  SvarSlett
 6. Heldig du er som kan gå i en så fin hage! Vakkert! Ikke dumt at været er godt heller da! Ha en god pinse!

  SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...