test

søndag 29. mai 2011

Tornerose blomstrer i hundre år?

Tre av rosene (+ en del stauder) langs husveggen måtte idag (28.mai -11) vike plass for terrassegulv, og de ble derfor gravd opp. Ikke beste tiden, men må man så må man. To av dem var ukjente (sto her fra før), men jammen dukket ikke navnlappen opp langt nede i jorda da den ene ukjente rosa ble gravd opp. Den må være minst 15 år gammel. Det var en Dornröschen (Tornerose) buskrose (som har hatt flott blomstring i alle år vi har bodd her. Men den knallrosa fargen pluss de kraftige tornene er ikke helt favoritt. Men den har vært nøysom og har lite sykdom. Og den kan jo ikke noe for husfargene vi har hatt som ikke matcher den helt godt. Men jeg gjør et forsøk på å flytte den, så får jeg se om den har livets rett i hagen. Kanskje den ikke blomstrer i hundre år - men noen år til!


Andre gjøremål idag ble luking av bringebær-radene, mye brennesle og skvallerkål som kommer krypende fra nabotomta. Det ble en solid haug til komposten. Så kom det vel en skur eller to... Kaninen fikk også "nyoppredd" seng av sagflis i buret og en god porsjon luket ugress. Godt det kommer til nytte.

Dornröschen buskrose slik den har sett ut
og sånn så den ut idag
Hansaland ble flyttet ned i hagen foran
bringebærene som ble luket idag. Det skal
utvides et bed her rundt den gamle stammen
som står igjen. 


Ombygging av terrassen - gulvet bygges helt inn, og tak og levegger skal settes opp.
Alt i beddene måtte flyttes. Noe står fortsatt i bøtter med jord og vann.

det blåste godt i hagen - og denne snudde ryggen til vindenNå skal støle muskler få hvile seg på kontorstolen noen dager, og snart er det langhelg !

3 kommentarer:

 1. så flink du har vært!
  Og "tornerose" var da nydelig :)
  Jeg har selv hatt snekkere som har rotet rundt...mye jobb å rydde etterpå:))Litt luking og div. på meg denne helgen + litt morro med blomster.Ha en fin uke:))

  SvarSlett
 2. Men... stakkars Dornröschen! Håper den synes det er greit å bli flyttet, det vil jo helst gå bra :-) Synes den var fin, men det blir nok fint å få flyttet den til et sted den ikke krasjer med husfargen. Synes det er lurt å bygge galvet helt inntil veggen. Like greit å ha noen krukker der hvis det passer sånn.

  SvarSlett
 3. Det blir sikkert bra og fimt når alt er kommet på sin rette plass, både med terassen og rosentrær og blomster, lykke til videre med prosjektet ditt, ha en fin dag, hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...