test

onsdag 18. mai 2011

Egenprodusert blå valmuesøster - første blomst til ære for 17. mai


I dag måtte jeg bare legge ut bilder av den aller første blomstringen av mine egenproduserte Blå valmuesøster (Mecenopsis 'Lingholm'). Mer om planten her.

Frø (fra 2009, hagegal's stand på hagemessa Lillestrøm) ble sådd i fjor, og spiringen var god. Småplantene fikk stå i potter i fjor sommer og plantet i et godt drenert og gjødslet "ventebed" i fjor høst. Noen planter ble også satt ut et par andre steder i hagen. Alt overlevde vinteren, og overraskelsen ble stor da flere av plantene viste fyldige knopper allerede for et par uker siden. Og på selveste 17. mai viste den første blomsten seg i all sin blåfargede prakt! Det var stort!
Spirer april 2010
Mai 2010 


Småplanter 2010
Nov 2010 , etter første frostEtter første frost, nov 2010
april 2011

13. mai 2011

Så må plantene få et bedre egnet sted enn dette ventebedet. Det må nok bli inngangsbedet som ligger nordøst og delvis i skygge. Disse skal ikke ha det for tørt og ikke alt for mye direkte sol.
Andre tips mottas gjerne!!!
13 kommentarer:

 1. Oi så artig! Kjekt å se hvordan plantene så ut i fjor også, du har vært flink, er det ikke sånne som så lett stryker med av rothalsråte og deslags, da? Har prøvd meg på blå valmuesøster, men fikk ikke engang spiring, hehe. Fortsatt fin uke til deg!

  SvarSlett
 2. Så fin den blå valmuesøsteren er,og så morsomt at alle plantene kommer seg!Nydelig!

  SvarSlett
 3. Ble faktisk veldig forskjell på plantene i dette bedet, og et mer leirholdig, fuktig (og kanskje litt mindre gjødslet) bed. Der er plantene små og ikke på langt nær så utviklet. Det er lærerikt å sette ut planter ulike steder og se hvordan dette påvirker dem. Og det kan man jo gjøre med 50 småplanter !

  SvarSlett
 4. Jøss, så flott farge! Tenk å få så tidlig belønning :).

  Har ikke særlig råd å gi. Har selv blå valmuesøster og har skrevet innlegg om den. Den ville ikke blomstre,, sto bare med knopper. Tok sjansen og flyttet den hvor midnattsolen skinner, da foldet den seg ut. Vi bor jo på hver sin kant av landet, så det er nok ikke til serlig hjelp. Ser nå ut som de trives utrolig godt og jeg ønsker lykke til videre :)

  SvarSlett
 5. Har hatt blå valmuesøs et par år, men den døde for mæ, og æ har ikke plantet den igjen, men det e en kjempefin plante, ha en fin kveld. Lisbeth :)

  SvarSlett
 6. Lisbeth: Ja, da er det bare å nyte blomstringen. Sånn er det jo med planter, de kommer og går...

  SvarSlett
 7. Blå Valmuesøster er en av de vakreste blomstene jeg vet om! Jeg kjøpte en på Plantasjen en gang, men den viste seg å ha en helt annen blåfarge..:-(

  Så moro å få dem til helt fra frø!

  Takk for flotte bilder!

  Heleneklem;o)

  SvarSlett
 8. Skal si du fikk bra spiring på den. Ekstra kjekt med første blomstring når du har sådd de selv.
  Nydelig blomst!

  SvarSlett
 9. Oj, vilken fart. En söt blomma med helt speciell färg. Vad kul när frösådder tar sig så bra :)

  SvarSlett
 10. Så moro å få til en så spesiell plante. Jeg er også en av de som har hatt en i hagen.....! Fikk lyst til å prøve igjen når jeg ser hvor flott den er! Hege

  SvarSlett
 11. Hei:)
  Vakker er den.Tenk jeg har glemt å se om min overlevet vinteren...jeg blir nesten flau...er det mulig!
  Takk for flotte bilder du viser både ifjor og nå:)

  SvarSlett
 12. Hvordan sår man både valmuesøster? stratifiserin? forkultivering?

  SvarSlett
 13. Den kan forkultiveres inne, uten kuldestratifisering. Sår den i såjord, lar den stå til spiring f eks på badegulvet. Deretter settes kjølig (ca 15 grader) under lysrør.

  SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...