test

lørdag 8. januar 2011

Tyngdekraften

 

Jula ble bokstavelig talt tatt av tyngdekraften - julepynt var ryddet bort og stua hadde kun et frisk og rødt innslag av Amaryllis. Da sa det plutselig bang- og der hadde den fløyet over kanten og sørget for at siste rest av rødfarge måtte børstes ut....


Og så er det jo frø-tid. Også tyngdekraften påvirker i høyeste grad spirene. Det testes ut der oppe "in space" - planter i drivhus.
Snøen har også fulgt tyngekraften og lagt seg som en myk dyne i hagen. Overalt. Visket bort de siste dagers spor av rådyr og hare. Selv elg har vi nå i nabolaget her. Nå er vinteren slik den skal være. Ryggen bedrer seg sakte men sikkert, så kanskje det snart blir en skitur også. Og man kan utfordre tyngdekraften i utforkjøringene i lysløypa... det virker som det blir lengre og lengre ned til bakken ettersom åra går....


 

 

Denne stakkars gråsisiken har fått losji hos oss idag etter at den ble funnet av minstemann som var på besøk hos en kamerat. Fuglen ble funnet sittende fast i en sprekk med vingene i klem, sikkert etter et møte med et vindu. Den hadde nok fått seg litt medfart, men har våknet til liv etter litt tid i stua med litt mat og vann. Den sitter helt rolig i et mørkt hjørne nå og hviler ut - i morgen skal du nok ha krefter nok til å oppveie tyngdekraften og fly ut til de andre vennene dine.

 

2 kommentarer:

 1. Ja jula må ta slutt uansett..!! Håper fuglen klarer seg bra og håper du hilser til "minstemann"!Hege

  SvarSlett
 2. Heisann! Velkommen til bloggen min Vilt og vakkert, som også handler mest om have når tida er for det, ellers er det helt villt at jeg starta med blogg!
  Det har gitt meg mange nye kontakter og en fin anledning til å samle bilder, skrive ned og ta vare på tips og annet som kan være av interesse.
  Veldig artig at en sarping fant veien hit...
  Håper du vil ha glede av å hilse på inni mellom - ha go' hælj ;:OD)

  SvarSlett

Hyggelig hvis akkurat du vil legge igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...